Dizainera izvēles

Viens no lielākajiem izaicinājumiem īres dzīvokļu dizainā ir tas, ka dizainers nepazīst tos cilvēkus, par kuru mājām taps iekārtotās telpas. Tas nozīmē, ka jāvadās pēc dzīvokļa specifikas un jāveic izvēles, kas ļauj radīt mājīgu, oriģinālu atmosfēru. 
Mūsu labais sadarbības partneris “KU disain” dalās savā pieredzē, radot Seebi ielas īres dzīvokļa apgaismojuma risinājumu. 

Foto: Imre Klaasen.

“Ēdamgaldu pārvietojām uz nedaudz citu vietu nekā bija tas bija ierēķināts dzīvokļa plānā. Šim mērķim bija nepieciešams izkustināt piekaramo apgaismes ķermeni. Bez lieliem tēriņiem nomainījām Faro Kombo piekaramā apgaismes ķermeņa kabeli pret garāku un novietojām to tā, lai tas karātos virs galda. 
 Pie dzīvojamās istabas griestiem ir Aldex Bot sērijas lokālais apgaismes ķermenis, kas ļauj novirzīt gaismu vienmērīgi plaši pa visu istabu. Gaumīgā sērija ir praktiska jebkurā mājoklī. Lai veicinātu mājīgumu, virs ēdamgalda ir dabīgi savijies piekaramais apgaismes ķermenis.”

Vannasistabā, virs spoguļa, ir novietots Maxlight Finger sienas apgaismes ķermenis. Šis mitrumizturīgais apgaismes ķermenis ir dizainera iecienītākā izvēle vannasistabās, jo šāda dizaina un kvalitātes apgaismes ķermeņi parasti ir līdz pat divām reizēm dārgāki.

Guļamistabā, virs gultas, ir Mantra Eve sienas apgaismes ķermenis. Melnā, šķelmīgā zara formas kāja un tekstila abažūrs brīnišķīgi līdzsvaro viens otru. Apgaismes ķermenis visādā ziņā ir piemērots gan lasīšanai, gan arī gulšņāšanai.