Alumīnija profils – LED joslu neaizstājams biedrs

LED joslas iespējo radošus apgaismojuma risinājumus un ir modernas un energoefektīvas. LED joslu neaizstājams biedrs ir alumīnija profili. Alumīnija profilu lietošanas iespējas ir bezgalīgas, sākot no virtuves skapju apgaismojuma līdz lielām ēku fasāžu apgaismojuma risinājumiem. Parunāsim vairāk par dažādiem profiliem. Foto: Lumines Lighting

KAS IR ALUMĪNIJA PROFILS?

Alumīnija profils LED joslām ir izturīgas, tukšas vai pusdurtas alumīnija detaļas, kuru galvenā funkcija ir aizsargāt LED gaismas no mehāniskiem bojājumiem, bet ne tikai tā. Alumīnija profili var radīt ļoti īpašus un ievērojamus apgaismojuma risinājumus gan iekštelpās, gan ārtelpās, jo tie nodrošina pabeigtu rezultātu, jo joslas ir paslēptas – tikai pati gaismas avota ir izgaismota.

Alumīnija profili ir pieejami dažādos krāsu toņos, un to paredzēto lietojumu ziņā tie tiek sadalīti četrās grupās: iegremdētie profili, stūra profili, virsmas montāžas profili un arhitektūras profili.

 

 

1. IEGREMĒTIE PROFILI

Iegremētie profili ir lieliski piemēroti sienām, grīdām un griestiem apgaismošanai, kā arī skapju un plauktu apgaismošanai. Iegremētais profils dod LED joslai pabeigtu izskatu, ļauj LED gaismu izkliedēt un mīkstināt, tādējādi būdams labs papildu gaismas avots.

2. STŪRA PROFILI

Stūra profili ir izstrādāti stūriem ar 90 grādu leņķi. Pat ja viens no stūriem ir mazāks vai lielāks par 45 grādiem, dažādi modeļi ļauj gaismai skaisti izplūst. Stūra profila difuzori ļauj radīt vienmērīgu gaismas līnijas efektu. Parasti stūra profili tiek izmantoti griestu un grīdu stūros, bet tie lieliski darbojas arī zem virtuves skapjiem, plauktiem un skapjiem.

3. VIRSMAS MONTĀŽAS PROFILI

Virsmas montāžas profili var tikt izmantoti uz griestiem, sienām, grīdu robežām vai skapjiem un plauktiem. Virsmas montāžas alumīnija profili izskatās eleganti arī kā apgaismojums zem plauktiem vai skapjiem. Šāda veida profils ir labi piemērots izmantošanai gadījumos, kad iegremdēšana nav iespējama, bet tomēr tiek vēlēts skaists un pabeigts rezultāts. Virsmas montāžas profili ir vieglāk uzstādāmi, sagriežami un saliekami kopā. Virsmas montāžas profili ir piemēroti dažādām komerciālajām telpām, birojiem u.c. Difuzoru pārsegli ļauj radīt nepārtrauktus gaismas līnijas risinājumus.

4. Arhitektūras profili

Arhitektūras profiliem ir īpašas virsmas formas, un šīs dažādās formas paredzētas dažādiem mērķiem. Pieejami apaļi, plakanas un T formas. Formu dažādība ļauj LED joslām tikt piemērotām jebkuram virsmai – tās var tikt izmantotas uz kāpnēm, sienām, kā ārējais apgaismojums uz fasādēm utt. Iespējas ir bezgalīgas, jo arhitektūras profili ir lieliski piemēroti jebkuram iedomājamam apgaismojuma projektam. Arhitektūras profili ir lieliski tiem, kas vēlas eksperimentēt ar apgaismojumu vai radīt unikālus, modernus interjerus vai eksterjerus.

KO IR ALUMĪNIJA PROFILU PRIEKŠROCĪBAS?

Lai gan galvenā alumīnija profila funkcija ir paslēpt, aizsargāt un savienot LED joslas, lai radītu garas gaismas līnijas, alumīnija profili sniedz arī dažas papildu priekšrocības, no kurām svarīgākās ir:

  • Alumīnija profili atvieglo tīrīšanu: gaismas avoti ir viegli uzturēt tīrus;
  • Alumīnija profili ļauj virzīt LED joslas gaismu, izvēloties profila leņķi, kas atbilst vēlamajam leņķim;
  • Alumīnija profili ļauj sasniegt vienmērīgas gaismas līnijas, pateicoties profila difuzoru pārsegiem.
  • Refleksijas vienmērība: LED profila difuzors radīs vienmērīgu bezpunktu refleksiju. LED difuzori ir pieejami ar miglainu un “salvetainu” virsmas apdari.
  • Alumīnija profili aizsargā pret siltuma bojājumiem – LED joslas rada siltumu (daudz mazāk nekā gludeklīšu spuldzes, bet tomēr rada), ko alumīnija profils var absorbēt, pasargājot virsmas no siltuma bojājumiem.
  • Alumīnija profili nodrošina stabilitāti un ilgstošu rezultātu. LED joslas līmeņa līmes stiprums laika gaitā vājinās, un bez profila josla var atslābināties pēc kāda laika. LED joslas, kas ievietotas profilā, var būt droši piestiprinātas, un rezultāts ir ilglaicīgs un bezrūpīgs.

Šeit pievienojam kā paraugu dažas bildes no mūsu jaunākajiem darbiem viesnīcai Tallinā (veikti maijā-jūnijā 2022. gadā).

Šajā projektā tiek izmantots iegremdētais profils D, kas ir komplektēts ar LED joslām 9,6 W/m 24V, un arhitektūras alumīnija profils DOPIO un LED josla 9,6 W/m 24V tiek izmantota sienas apgaismojumam.

Ar plašu pieredzi šajā jomā mēs vienmēr esam gatavi palīdzēt ar padomiem un ekspertīzi, lai īstenotu pat viskompleksākās un izdomas bagātākās idejas un izveidotu apgaismojuma risinājumu, kas piemērots jūsu vajadzībām.

Apmeklējiet alumīnija profilu mūsu tiešsaistes veikalā

Ja jums ir ideja par LED apgaismojuma projektu, noteikti sazinieties ar mūsu konsultantiem, un mēs varam palīdzēt to īstenot.