7 Radoši risinājumi trases apgaismojuma izmantošanai

Praktiskās un funkcionālās trases gaismas tradicionāli tika izmantotas galvenokārt komerciālajos telpās, lai izceltu produktus vai apgaismotu izstādes, bet nesenās tendences ir ienesušas trases apgaismojumu arī dzīvojamo platību iekšienē.

Galvenais iemesls ir trases gaismu pievilcība, to plašais izvēles klāsts un daudzpusīgā funkcionalitāte.

Trases var uzstādīt gan specializētas trases gaismas, gan svešķermeņa gaismas. Trases var uzstādīt uz griestu virsmas, pakāpienu, iegrimt vai pat uzstādīt pie sienas. Ar trases un dažādiem savienojuma detaļām ir iespējams izveidot plašu konfigurāciju klāstu. Trases apgaismojums var nodrošināt vienmērīgu apgaismojumu visā telpā, neatkarīgi no tā, kur atrodas elektroapgādes kabelis.

Zemāk mēs piedāvājam 7 idejas, kā izmantot trases apgaismojumu savā telpā.

Akcentējiet telpas ģeometriju

Trases apgaismojums ir ļoti efektīvs, ja trases seko telpas ģeometrijai. Trases ir jāuzstāda gar griestu malām visā telpā. Ņemot vērā, ka trases gaismas patērē enerģiju no trases, bet pats trase patērē enerģiju no vienas avota, jūs varat uzstādīt tik daudz gaismas avotus uz trases, cik nepieciešams, lai panāktu iespaidīgu rezultātu.

Trases gaismas ļauj jums izcelt mākslas darbus vai pievienot nepieciešamo gaismas daudzumu dīvānam vai lasīšanas stūrim. Mēs iesakām izvēlēties regulējamas lampas, lai izkliedētu vai koncentrētu gaismu.

Moderns risinājums

Trases apgaismojumu var izstrādāt atbilstoši jūsu gaumei un stila izjūtai, īpaši modernā interjera dizainā, kur katrs detalizēts elements ir rūpīgi apsvērts, un kopējais risinājums ir līdzsvarots.

Piemēram, melna trases gaisma var piešķirt izteiksmīgu akcentu telpai ar pastelēm vai zemes toņiem, un to var uzstādīt gan uz griestiem, gan sienas. Ar regulējamām gaismas avotiem pat viena gara trase var radīt stilīgu rezultātu un nodrošināt pietiekami daudz gaismas jebkuram darbībai telpā.

Minimālists un neuzkrītošs

Trases apgaismojums var būt arī subtīls un neuzkrītošs, saplūstot ar telpu. Šajā gadījumā izvēlieties trases un gaismas, kas saskan ar sienām vai griestiem. Lampas uz trases jābūt mazām un minimālistiskām, lai panāktu vēl diskretnāku rezultātu.

Pilsētvides un industriālais stils

Vai jums ir mansarda stila dzīvojamā istaba vai vēlaties pievienot modernu pilsētas atmosfēru savai telpai, trases apgaismojums ir pareizais izvēlē. Izmantot dabīgas koka vai betona griestu balstus vai izcelt neapstrādātās akcentu sienas. Trases apgaismojums turklāt uzsvērs to unikālumu un sniegs visai telpai modernu industriālu izskatu.

Izceliet arhitektūras elementus

Ja jūsu telpai ir interesantas slīpi griesti vai pakāpeniska griestu konstrukcija, trases apgaismojums var vēl vairāk uzsvērt šos elementus. Uzstādiet trases tur, kur rodas interesantas leņķi vai slīpumi. Šādā veidā, izmantojot apgaismojuma risinājumus, jūs varat radīt vizuālu harmoniju telpā. Telpās ar lielām logu vai stikla sienām trases gaismas papildina dabiskās gaismas dažādos toņus.

Vizuāli savienotā atvērtā telpa

Lielā atvērtā telpā ar virsmām, kas paredzētas dažādiem mērķiem, trases apgaismojums var būt savienojošs elements. Istaba izskatās vēl plašāka un gaisīgāka, ja trases ir izvietotas kā nepārtraukta līnija, piemēram, no virtuves stūra līdz dzīvojamās istabas. Uzstādiet vairāk lampas uz šīm garajām trasēm tur, kur notiek aktivitātes, un ievietojiet daudz mazāk vai vispār neko starp tām.

Integrācija ar citiem apgaismojuma ierīcēm

Ja jums ir unikāli izstrādāta gaismeklis ar kaklu vai grīdas lampa mājās, trases apgaismojums var radīt harmonisku sajaukumu vai izteiktu kontrastu. Šeit slēpjas trases apgaismojuma pievilcība – tas piedāvā bezgalīgas iespējas unikālu risinājumu radīšanai – jūs varat izstrādāt apgaismojuma risinājumu tieši tā, kā jums tas patīk. Dažādu stilu sajaukšana ir diezgan izplatīta tendence, piemēram, luksusa dizaineru gaismas kopā ar minimālistisku trases gaismu var radīt negaidītu interesantu kontrastu – jums vienkārši jāļauj savai iztēlei pagalvot.

Viena inovatīva un ekskluzīva iespēja ir magnētisks trases sistēma, kuru var montēt ar dažādiem leņķu savienotājiem no griestiem līdz sienai, un gaismas tiek piesaistītas, izmantojot magnētus. Šādas opcijas ir pieejamas mūsu produktu klāstā, piemēram, no ražotājiem Faro un Zambelis.

Lai iegūtu vairāk ideju par dažādu gaismekļu izmantošanu, apmeklējiet Faro blogu.

Mūsu klāstā ir plašs trases gaismas variantu klāsts, sākot no trases gaismām ar maināmiem gaismas avotiem līdz pasūtītiem gaismekļiem, kas atbilst augstākajām prasībām.

Kā pierādījumu mūsu plašajai pieredzei un rūpīgi izvēlētajam produktu klāstam, mēs varam prezentēt desmitiem dzīvokļu un māju, kā arī vairākus komerciālus īpašumus Lietuvā, Latvijā un Igaunijā tikai no pagājušā gada.

Īpaši vērības cienīgas ir Igaunijā izmantotās trases apgaismojuma risinājumi, piemēram, Fahle biznesa ēkā, trases apgaismojums Mercedez-Benz salonā Järvevana ielā un citi.

Mēs vienmēr esam priecīgi palīdzēt ar jebkuras trases apgaismojuma sistēmas montāžu, sākot no koncepcijas līdz realizācijai.

Ja jums ir ideja par savu mājas apgaismojuma projektu, nekautrējieties sazināties ar mūsu konsultantiem, un mēs varam palīdzēt jums to īstenot.